Με χιούμορ κατά του κοινωνικού αποκλεισμού



(κάντε κλικ στην εικόνα δεξιά για μεγέθυνση)



Τι: «Εντός Εστίας» έκθεση γελοιογραφίας

Πότε: 13 -19 Οκτωβρίου

Πού: Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
(κτίριο παλαιού Ταχυδρομείου)
Φίλωνος 29, Πειραιάς

εγκαινια: Τρίτη 14 Οκτωβρίου, ώρα 20:00

Είσοδος ελεύθερη

Πώς ζωγραφίζεται ο κοινωνικός αποκλεισμός; Πώς απεικονίζεται ένα σπίτι, που δεν είναι στη θέση του; Πώς αποτυπώνεται στο χαρτί ένας αόρατος άνθρωπος; «Αόρατοι» είναι για την πολιτεία και για ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας οι άστεγοι συμπολίτες μας. «Ορατός κίνδυνος», στη συνείδηση όχι λίγων, είναι οι πρόσφυγες και οι χιλιάδες νέοι και νέες που τσάκισαν τα όνειρά τους στα βράχια της εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες και παλεύουν να επαναφέρουν το σκαρί της ζωής τους σε πιο ήρεμα νερά.
«Ορατοί» σαν καμπανάκι που χτυπάει αδιάκοπα με το δικό του μοναδικό τρόπο στις συνειδήσεις μας είναι οι Έλληνες γελοιογράφοι που συμμαχούν και δίνουν την απάντησή τους στα ερωτήματα της εισαγωγής.
Σκαρφαλώνουν στη γαλέρα της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια», και με το αιχμηρό και άκρως χιουμοριστικό πενάκι τους ζωγραφίζουν για και κατά της φτώχειας, του ρατσισμού και των εξαρτήσεων.
Η έκθεση Γελοιογραφίας με τίτλο «Εντός Εστίας» και θέμα τους άστεγους συμπολίτες μας, πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Αυτή τη φορά, θα φιλοξενηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (κτίριο παλαιού Ταχυδρομείου Φίλωνος 29) από την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου ως την Κυριακή 19 του μηνός.
Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 14 Οκτωβρίου, στις 20.00.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της καμπάνιας του περιοδικού ΓΑΛΕΡΑ «Γκολ στη Φτώχεια, στον ρατσισμό και στις εξαρτήσεις». Μια καμπάνια που έχει αφορμή ποδοσφαιρική, αλλά οι «σέντρες» που κάνει ξεπερνούν κατά πολύ τις τέσσερις λευκές γραμμές που ορίζουν το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Κύριοι και ένθερμοι υποστηρικτές και σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Δήμος Πειραιά, ο Δήμος Αθηναίων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Πολύτιμοι υποστηρικτές και συμπαίκτες σε αυτόν τον σπουδαίο αγώνα είναι ο ΟΤΕ, η INTERAMERICAN και η εταιρεία As ATeam.
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, αρχές Δεκέμβρη, η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων θα ταξιδέψει στη Μελβούρνη, προκειμένου να συμμετάσχει στο 6ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις