Αποφάσεις Συνέλευσης Κτιρίου του Στεκιού Μεταναστών

Αναδημοσιεύουμε από το μέηλ που μας ήρθε:


Καλησπέρα σε όλες και όλους!
Μόλις τελείωσε η προγραμματισμένη για σήμερα συνέλευση κτιρίου κατά την οποία ανταλλάξαμε απόψεις τόσο για τη φύση της δολοφονικής επίθεσης που δεχτήκαμε όσο και για τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Από τις τοποθετήσεις που ακούστηκαν μπορούμε να συμπεράνουμε ότι συγκλίνουμε όλοι και όλες στα παρακάτω:
1. Η επίθεση που δεχτήκαμε είναι σοβαρότατη αναβάθμιση των μέχρι τα σήμερα κινδύνων που θεωρούσαμε ότι μπορεί να απειλούν έναν δημόσιο και ανοιχτό πολιτικο-κοινωνικό χώρο, όπως το Στέκι Μεταναστών.
2. Δεν θα πρέπει να αναστείλουμε τις δραστηριότητες του χώρου μας. Τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά παρόλο που τίθεται επιτακτικά το ζήτημα ενημέρωσης των μαθητών. Η συνέλευση των δασκάλων θα συζητήσει και θα χειριστεί ανάλογα το θέμα.
3. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μετανάστες που έρχονται στο στέκι αλλά και σε όλον τον κόσμο που είτε δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο είτε το στέκι αποτελεί τον κοινωνικό του χώρο, επιβάλλεται να παρθούν ορισμενα μέτρα ασφάλειας του χώρου, χωρίς αυτό να σημαίνει κλείσιμο ή τρομολαγνεία.
4. Ο κόσμος του στεκιού, όπως ορθώς κάναμε από την πρώτη στιγμή, πρέπει να απευθυνθεί στο ευρύτερο δυνατό ακροατήριο αλληλέγγυων και συμπαρατασσομένων. Η επίθεση στο στέκι δεν αφορά μόνο τον μικρόκοσμό μας αλλά αποτελεί ευθεία απειλή προς όλο τον ευρύτερο χώρο που όλα τα προηγούμενα χρόνια δρα και αγωνίζεται με αποκορύφωμα την εξέγερση του Δεκέμβρη. Το μέγεθος της απειλής που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι τέτοιο που μόνο ένα ευρύτατο φάσμα δυνάμεων μπορεί να το διαχειριστεί με επιτυχία και αποτελεσματικότητα.
5. Επειδή η ανάδειξη της επίθεσης από τα ΜΜΕ είναι από μηδενική έως πλήρως διαστρεβλωτική (ενδο-εξαρχειακή βεντέτα κ.λπ.) επιβάλλεται να κινηθούμε με εναλλακτικούς τρόπους. Επίσης πολύς κόσμος, ακόμα και κοντινός μας, εξακολουθεί να είναι ανενημέρωτος ή δεν έχει αξιολογήσει επαρκώς το μεγεθος του προβλήματος.

Με βάση τα παραπάνω προχωράμε:
1. Σε κείμενο του Στεκιού Μεταναστών, γραμμένο σε απλά ελληνικά το οποίο το μοιράζουμε οπωσδήποτε την Πέμπτη και αν τα καταφέρουμε και νωρίτερα. Εννοείται ότι το διακινούμε και μέσα από τις λίστες και τα μπλογκ μας. Αύριο το πρωί θα μπει στη λίστα και αύριο το βράδυ θα καταληχθεί.
2. Από αύριο το μεσημέρι θα παίζει σποτάκι στον 105,5 που θα καλεί για την Πέμπτη ενώ την Τρίτη θα γίνει προσπάθεια να περάσει και από το ΕΣΡ.
3. Το Σαββατοκύριακο θα γίνουν στοχευμένες εξορμήσεις με μοίρασμα της κοινής προκήρυξης που βγήκε από τη συνέλευση στου Γκίνη. Η προκήρυξη όπως και οι αφίσες είναι στο στέκι και επιβάλλεται να μοιράσουμε όλοι και όλες σε γειτονιές, σωματεία, πανεπιστήμια και όπου αλλού βρισκόμαστε. Τα ραντεβού για τις εξορμήσεις είναι τα εξής:
Α. ΣΑΒΒΑΤΟ 11.30 π.μ. ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ
Β. ΣΑΒΒΑΤΟ 10.00 μ.μ. ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΓΙΑ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΣΤΟΥ ΨΥΡΡΗ.

Γ. ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΣΤΟΥ ΦΙΛΟΠΠΑΠΟΥ, ΟΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ. ΑΣ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΚΡΙΒΕΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.
4. Συνεχίζονται οι προσπάθειες και οι πιέσεις προς τα ΜΜΕ ώστε να "περάσουν" κείμενά μας, συνεντεύξεις κ.λπ. Προς το παρόν αυτό είναι δύσκολο.
5. Επισυνάπτεται μικρό κείμενο για συλλογή υπογραφών από καλλιτέχνες, πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, σκιτσογράφους κ.λπ. Το ζήτημα των υπογραφών το συντονίζει η γράφουσα (Μυρτώ 6976-266.387)
6. Επισυνάπτεται ψήφισμα του ΕΚΑ το οποίο μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για τα υπόλοιπα Εργατικά Κέντρα ανά τη χώρα αλλα και παρότρυνση για την έκδοση ψηφισμάτων από σωματεία, ομοσπονδίες κ.λπ.
7. Η κοινή μας προκήρυξη μπορεί να αποτελέσει και ψήφισμα σε πανεπιστημιακές σχολές. Θα επισυναφθεί αργότερα.
8. Οσον αφορά στα μέτρα ασφάλειας υπάρχει ραντεβού το ΣΑΒΒΑΤΟ 1.00 μ.μ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΟΔΟΙ ΤΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ
και την ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 3.00 μ.μ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ
ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
9. Νέα συνέλευση κτιρίου την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 8.30 μ.μ.

Επειδή είναι πια πολύ αργά σταματώ εδώ την περίληψη της συνέλευσης.

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΜΩΣ: ΜΟΝΟ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ, ΑΝΟΙΧΤΗ, ΕΥΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ
ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΧΟ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις