Δραστήριοι άνθρωποι μέσα από τα blogs

Την περασμένη Τετάρτη, 9 Ιουλίου, γνωρίστηκα από κοντά με κάποιους ανθρώπους. Κάποιους, που είχα "γνωρίσει" μέσα από το ίντερνετ. Μην πάει ο νους σας στο πονηρό! Στα (συχνά) περιδιαβάσματα μου σε μπλογκς, έπεσα σε αυτούς. Στην αρχή ήταν ένα banner:
Συγκεκριμένα, εγώ το είδα στο blog της incontinentia.
Στη συνέχεια "άνοιξε" και ένα μπλογκ: Ξεblogάρισμα.
Ξεκινώντας από την πρωτοβουλία ενός, ξεκίνησαν να κάνουν "εκστρατείες" για τα μικρά παιδιά που ζουν στις φυλακές μαζί με τις μανάδες τους. Και για να γνωριστούν αλλά και να μαζέψουν υλικό, έκαναν ένα πάρτυ, ρεφενέ. Ανέβασαν στο μπλογκ το τι χρειάζονταν για να προσφερθεί και ο καθένας προσέφερε το κάτιτις του.
Τους "παρακολουθούσα", χωρίς να το ξέρουν τότε. Βλέποντας δυο τελευταία πράγματα να μην "κλείνουν", προσφέρθηκα να τα "κλείσω" εγώ (για την ιστορία, η προσπάθεια κατέληξε σε αποτυχία λόγω αδυναμίας συντονισμού -σας θυμίζει κάτι, συνεθελοντές?). Προσφέρθηκα, γιατί έχω βρεθεί στη θέση τους. Και προσφέρθηκα και γιατί μου θύμισε τις προσπάθειες που έχουμε κάνει και εμείς σαν Εθελοντική κατά καιρούς.
Το πάρτυ τους πέτυχε. Και συνεχίζουν.
Την περασμένη Τετάρτη λοιπόν, μαζεύτηκαν για να πιούν καφέ και να συζητήσουν για το πως προχωράνε. Και πήγα και εγώ. Για να τους γνωρίσω και αν μπορώ να βάλω και εγώ το χεράκι μου. Σαν Γιάννης, εννοείται και όχι σαν Εθελοντική.
Πήρα μια πολύ ευχάριστη αίσθηση.
Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα τους, όπως μπορώ.
Και πήρα και κουράγιο. Γιατί επιβεβαιώθηκε αυτό που υποψιαζόμουν, αλλά δεν το έβλεπα (πέρα από τους ήδη γνωστούς στην Εθελοντική & γύρω).
Υπάρχουν πολλοί ακόμα τρελλοί, ανυπότακτοι και ενεργοί Γαλάτες.


Σχόλια

  1. δράση και που και που ρήξη...
    και πολύ τρέλλα...
    την είδες εξάλλου κι από κοντά.
    εεε και αρκετή όρεξη και προθυμία...
    προχωράμε και χαμογελάμε.
    να σαι καλά γιάννη. κι όσο για το συντονισμό...θα φτιάξει κι αυτός... είδες, με 38 βαθμούς και ήρθαμε πάνω από 15 στο κέντρο...

    καλό σου βράδυ κι ο καφές ισχύει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Λάβε μέρος και πες ότι θες...
Αρκεί να μην είναι υβριστικό και προκλητικό.
Τότε θα διαγραφείς!

Δημοφιλείς αναρτήσεις