Από τη 2η Γιορτή του ΚΣΜ

Η 2η γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών έγινε εχτές στο Λόφο του Κολωνού. Η Εθελοντική ήταν παρούσα με τραπεζάκι-σταντ (ας είναι καλά η Αδαμαντία που ανέλαβε μόνη της). Πέρασε αρκετός κόσμος και είχαν παρουσία και αρκετές άλλες ομάδες-συλλογικότητες.

Ραντεβού τώρα για το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, που φέτος θα γίνει στην Γεωπονική Σχολή (ανάμεσα Ιερά Οδό και Λεωφόρο Αθηνών, στο Βοτανικό).


update: Η ενημέρωση, όπως μας ήρθε από το ΚΣΜ:


Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου που γέμισε τους χώρους του Λόφου Κολωνού, έγινε την Κυριακή 8 Ιούνη η 2η Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών.
Πλησίασαν τους 2000 οι επισκέπτες, με ιδιαίτερα εντυπωσιακή την παρουσία των ίδιων των μεταναστών: μαθητές του «Κυριακάτικου», μετανάστες της περιοχής, κοινότητες που συμμετείχαν με τραπεζάκια συγκροτήματα και ομιλητές τους στις εκδηλώσεις. Ντόπιοι και μετανάστες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εκθέσεις φωτογραφίας να παρακολουθήσουν ταινίες μικρού μήκους και να απολαύσουν γεύσεις φαγητών από πολλά μέρη του κόσμου. Την ατμόσφαιρα έκαναν πιο πολύχρωμη και γιορτινή ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ που υποδέχονταν τον κόσμο.
Πλούσια ήταν η συμμετοχή στις συζητήσεις της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» που στήθηκαν από νωρίς σχετικά με τη «Ρατσιστική Βία και το Αντιρατσιστικό Κίνημα» και τους «Εργάτες γης της Μανωλάδας». Εργαζόμενοι και νέοι, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, ντόπιοι και μετανάστες συνδικαλιστές σε χώρους όπως οι ταχυμεταφορές, ένωσαν τη φωνή τους ενάντια στο ρατσισμό για «ίσα δικαιώματα στους μετανάστες, καλύτερη ζωή για όλους». Μαθητικές και φοιτητικές ομάδες, συνδικαλιστικές κινήσεις και οργανώσεις δικαιωμάτων συμμετείχαν στις εκδηλώσεις με τα τραπεζάκια και τα υλικά τους.
Η Γιορτή έκλεισε με μια μεγάλη αντιρατσιστική συναυλία όπου έλληνες και μετανάστες καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα τραγούδησαν μαζί με τον κόσμο μέχρι αργά το βράδυ. Τα κρουστά του Πολυτεχνείου, εναλλάχθηκαν με το Μπαγκλαντεσιανό συγκρότημα “DOEL”, τις «Ιστορίες για Κρουστά» του Βασίλη Βασιλάτου, τους «KALI» και Amzed Khan από Ινδία-Πακιστάν, τον Στάθη Δρογώση και τους Magic de Spell. Η βραδιά έκλεισε με τους ήχους του Συγκροτήματος του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν που ξεσήκωσε έλληνες και μετανάστες σε χορό μέχρι πρωίας.
Η φετινή δεύτερη Γιορτή μας ήταν πολύ πιο μεγάλη και πιο πλούσια από πέρυσι. Ντόπιοι και μετανάστες του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό» ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία της. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με ακόμα περισσότερες δυνάμεις.
Περισσότερες ΦΩΤΟ στο site:
http://www.ksm.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις