Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008

Συνυπογραφή και διαμαρτυρία για την Ντιρεκτίβα του Αίσχους

Επείγον! - συνυπογραφη και διαμαρτυρία για την Ντιρεκτιβα του Αίσχους

Ήρθε από:
Δίκυο Μεταναστών
metanaston{παπακι}diktio.org"

Στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης εναντια στην Ντιρεκτίβα του Αίσχους διοργανώνουμε τη διαμαρτυρία στα γραφεία της Ε.Ε. το Σαββατο 14 Ιουνη στις 12μ.Μέχρι στιγμής η καμπάνια ενάντια στην απαίσχυντη οδηγία για την επιστροφή προσώπων, που προβλέπει επέκταση της κράτησης μεταναστών στους 18μήνες, 5ετη μαυρη λίστα απαγόρευσης επανεισόδου στην Ε.Ε. σε όσους απελαύνονται, χωρίς να γίνεται καμία εξαίρεση για τους/τις ασυνόδευτους ανήλικους και τις λεγόμενες "ευπαθείς ομάδες", στηρίζεται από 1131 αντιρατσιστικές και οργανώσεις δικαιωμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη. http://www.outrageousdirective.org/Το παρακάτω κείμενο επιθυμούμε να έχει την ευρυτερη δυνατή στήριξη και να συνυπογραφεί από όσο το δυνατόν περισσότερες αντιρατσιρστικές, κοινωνικές και πολιτικές ομάδες και οργανώσεις.Το κείμενο προς συνυπογραφή:
Αντίσταση στο ρατσισμό και το ευρωπαϊκό απαρτχάιντΝα μην περάσει η Ντιρεκτίβα του Αίσχους
Η οδηγία για την «εναρμόνιση των διαδικασιών επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών», που θα τεθεί προς ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 18 Ιουνίου, έχει ήδη μείνει στην ιστορία σαν Ντιρεκτίβα του Αίσχους.
Σύμφωνα με αυτήν οι κυβερνήσεις των κρατών μελών καλούνται να επιβάλλουν:
- ελάχιστο όριο κράτησης 18 μηνών για τους μετανάστες και τις μετανάστριες που εισέρχονται παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς καμία διάκριση προς τους ασυνόδευτους ανήλικους, εγκύους γυναίκες, οικογένειες και άτομα που χρειάζονται προστασία.
- Διαδικασίες άμεσων απελάσεων στις χώρες καταγωγής και, όταν αυτό δεν είναι εφικτό, στις λεγόμενες «τρίτες χώρες» και
- 5ετή απαγόρευση επανεισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση των ατόμων που έχουν απελαθεί.
Τυχόν υπερψήφιση της Ντιρεκτίβας του Αίσχους σηματοδοτεί:- την κατίσχυση και ενσωμάτωση στον επίσημο λόγο και την πολιτική της Ε.Ε. των πλέον ξενοφοβικών, ρατσιστικών και ακροδεξιών αντιλήψεων, όπως εκφράζονται από τις κυβερνήσεις Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι.- την περαιτέρω εγκληματοποίηση της μετανάστευσης και των μεταναστών/τριών, με την επιβολή πολύμηνης φυλάκισης σε ανθρώπους που δεν διέπραξαν κανένα έγκλημα, εκτός της «παράνομης εισόδου».- την ανάδειξη των απελάσεων, της κράτησης, της «μαύρης λίστας» και της καταστολής ως κύριων μέσων άσκησης μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε.- την ταυτόχρονη απαξίωση και υπονόμευση της προστασίας των δικαιωμάτων και την αδιαφορία για τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που επικρατούν στις χώρες προέλευσης και στις «τρίτες χώρες» απέλασης.- τον εντονότερο αποκλεισμό των μεταναστών/τριών «χωρίς χαρτιά», των ανθρώπων που εντός των ευρωπαϊκών κοινωνιών ζουν υπό καθεστώς στέρησης δικαιωμάτων. Η επέκταση αυτή των συνθηκών επισφαλούς διαβίωσης και εργασίας αποτελεί άλλωστε την άλλη όψη της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, της ενθάρρυνσης και προώθησης δηλαδή της ακραίας εκμετάλλευσης της μεταναστευτικής εργασίας.
Η ρατσιστική, παράλογη και εγκληματική αυτή πολιτική έχει συσπειρώσει απέναντί της ένα ευρύ κίνημα αντίστασης. Περισσότερες από χίλιες οργανώσεις δικαιωμάτων, τοπικές και πολιτικές κινήσεις, αντιρατσιστικές οργανώσεις και χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρη την Ευρώπη συμμετέχουν στην καμπάνια για την καταψήφιση της Ντιρεκτίβας του Αίσχους.
Η ελληνική κυβέρνηση παρότι βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο υπόλογη για συστηματικές και ακραίες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πολιτικών και οικονομικών προσφύγων, την ίδια στιγμή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στήριξης της Ντιρεκτίβας του Αίσχους και όλων των αντιμεταναστευτικών μέτρων που προωθούνται πανευρωπαϊκά.
Να αντισταθουμε στο ρατσισμό και τις εγκληματικές πολιτικές αποτροπής της μεταναστευσης.
Αλληλεγγύη στους μετανάστες/τριες
Να μην αφήσουμε να περάσει η Ντιρεκτίβα του Αίσχους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Λάβε μέρος και πες ότι θες...
Αρκεί να μην είναι υβριστικό και προκλητικό.
Τότε θα διαγραφείς!