Διαπολιτισμικό Παζάρι 6 & 7 Ιουνίου

Τα Πίσω Θρανία, το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών και η ομάδα fotofraxia σας καλούν την Παρασκευή 06.06 και το Σάββατο 07.06. στην Πάτμου και Καραβίας όπου θα πραγματοποιηθεί μια μικρή γιορτή, με συζητήσεις, προβολές, παιχνίδια και γλέντι.

Διαπολιτισμικό Παζάρι 6 και 7 Ιουνίου,
στον κήπο της Πάτμου και Καραβίας στα Πατήσια
Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παρασκευή 06.06.08

19:30 Συζήτηση για την Διαπολιτισμική Εκπαίδευση
Στις μέρες μας το θέμα της διαπολιτισμικότητας στην εκπαίδευση είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα, τα οποία αφορούν τόσο ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες όσο και τα παιδιά της δεύτερης γενιάς ενώ άπτεται έντονα σε ζητήματα εθνικών, θρησκευτικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και έμφυλων ταυτοτήτων και προκαταλήψεων. Μέσα από τις διαφορετικές και διαπλεκόμενες εμπειρίες ομάδων και ατόμων που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία θέλουμε να αναδείξουμε πως, στη διαδικασία της εκπαίδευσης, η «σύγκρουση των πολιτισμών» μπορεί να αντιστραφεί και η εκπαίδευση να αποτελέσει σημείο όσμωσης, διαλόγου και συνύπαρξης.
Στην ανοιχτή συζήτηση θα συμμετέχουν:
Μια εκπρόσωπος που από τον αυτοοργάνωμένο Φιλιππινέζικο παιδικό σταθμό του συλλόγου Kasapi,
Ένας μαθητής και μια δασκάλα από την ομάδα «Πίσω Θρανία», μια ομάδα εθελοντών δασκάλων που εδώ και δέκα χρόνια διδάσκει ελληνικά σε πρόσφυγες και μετανάστες/ριες,
Ένας μαθητής από τη δεύτερη γενιά μεταναστών
Ένας εκπρόσωπος των δασκάλων του σχολείου της Γκράβας, που αποτελούσε παράδειγμα για την πολυπολιτισμική εκπαίδευση αλλά το Υπουργείο Παιδείας θεώρησε πως καταπατά το εθνοκεντρικό και μονοθρησκευτικό παράδειγμα της ελληνικής εκπαίδευσης.


22:00 Προβολή της ταινίας "Μοντέρνοι Καιροί", του Charlie Chaplin.
Καθώς η γλώσσα μπορεί να είναι μέσο επικοινωνίας αλλά και αποκλεισμού, επιλέξαμε μια ταινία που γίνεται κατανοητή από όλους και όλες, ακόμα και αν η μητρική μας γλώσσα δεν είναι κοινή.

Σάββατο 07.06.08
19:00 Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους
Η ομάδα Πίσω Θρανία θα διοργανώσει παιχνίδια για παιδιά και μεγάλους με φαντασία και δημιουργικότητα καθώς το παιχνίδι μας ενώνει!

21:00 Γλέντι με μουσική και φαγητό, που κουβαλούν μνήμες από τόπους μακρινούς και οικείους.

Ταυτόχρονα στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση της ομάδας Φωτοφράξια για την πολυπολιτισμικότητα στη θρησκεία, πάγκοι με υλικά από το Διαπολιτισμικό Κέντρο Λαυρίου, το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών και κοινοτήτων προσφύγων και μεταναστών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις